Medya ve Sinema-TV

Diaspora Uluslararası Kısa Film Ödülleri Verildi

İstanbul Sinema Müzesi'nde gerçekleştirilen Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali'nin kapanışı ödül töreni ile yapıldı.

Diaspora Uluslararası Kısa Film Ödülleri Verildi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü desteği, TRT kurumsal iş ortaklığı ve Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı organizasyonuyla,  Anadolu Ajansının Global İletişim Ortaklığında, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından hayata geçirilen festivalin YouTube kanalından da canlı olarak yayınlanan ödül töreninde Türk diasporasının önemli sanatçıları arasında yer alan ve 2016 yılında Hollanda'nın en prestijli ödülü Edison Jazz/World'ü kazanan piyanist ve besteci Karsu sahne aldı.

2  ayrı kategorinde 7 farklı ödül verildi

Festivalin jürisinde yönetmen Anthony Nti, Asya Dünya Film Festivali Direktörü Asel Sherniyazova, Bakü Uluslararası Kısa Film Festivali Direktörü Fehruz Shamiyev, Saraybosna Film Merkezi Direktörü Ines Tanovic, Yönetmen Nariman Aliev, Yazar ve Yapımcı Samed Karagöz yer aldı.

Türkçe Konuşulan Filmler kategorisinde En İyi 2'nci Film Ödülünü "Susam" adlı filmiyle Sami Morhayim, TRT Özel Ödülünü "Hakem" adlı filmiyle Roman Hodel, En İyi Film Ödülünü ise "İklim Değişimi" adlı filmiyle Yasemin Demirci aldı.

Yabancı Dilde Filmler kategorisinde ise Sandra Desmazieres'in "Flowing Home" filmi En İyi 2'nci Film, Morad Mostafa'nın "Ward's Henna Party" filmi Jüri Özel Ödülü, Viv Li'nin "Hiçbir Yere Ait Hissetmiyorum" filmi ise En İyi Film Ödülüne layık görüldü.

Filmleri izleyen sinemaseverlerin verdiği oylarla belirlenen Seyirci Ödülünü de "Düğün Fotoğrafı" adlı filmiyle Cemalettin Baş kazandı.

Yorumlar